Digital sikkerhetskultur

Studiet gir deg innsikt i cyber- og informasjonssikkerhet, og du vil lære å analysere, vurdere og styrke den digitale sikkerhetskulturen i din virksomhet.

Studiested: Annet

Varighet: 0,5 år

Studieform: Deltid og samlingsbasert

Studiepoeng: 15

Undervisningssprak: NO

Om utdanningen

Den digitale revolusjonen har endret måten vi kommuniserer og lagrer informasjon på, og virksomheters verdier er i stor grad knyttet til digitale data.

Kundeinformasjon, forretningsstrategier, økonomisystemer og annen sensitiv informasjon er lett tilgjengelig, noe som gjør virksomheter sårbare for sikkerhetsbrudd. Manglende fokus på informasjonssikkerhet kan føre til at kritiske data havner i feil hender og utgjør en risiko for både virksomheten og dens kunder. Derfor er det avgjørende å etablere en sterk sikkerhetskultur der både ledelse og ansatte har kunnskap om trusler og hvordan de kan bidra til å beskytte virksomhetens verdier.

Dette studiet gir deg kompetanse innen cyber- og informasjonssikkerhet, sikkerhetsledelse og risikostyring, samt innsikt i menneskelige faktorer, organisasjonslæring og utvikling av en digital sikkerhetskultur. Det passer for deg som jobber med informasjonssikkerhet og organisasjonsutvikling i privat eller offentlig sektor, enten som leder med ansvar for IKT-systemer, systemeier, innkjøper eller i en annen rolle der sikkerhet og digital forvaltning er sentralt.

Studiet består av ett emne på 15 studiepoeng med to hovedtemaer:

Cybersikkerhet

Digital sikkerhetskultur

Studiet er utviklet i samarbeid med Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Merk: Studiene Personvern og Digital sikkerhetskultur har noe faglig overlapp. Dersom du gjennomfører begge, vil det være en studiepoengreduksjon på 3 studiepoeng i ett av emnene.

Hva kan jeg bli?

Etter fullført studie vil du være i stand til å vurdere, utvikle og opprettholde en sterk digital sikkerhetskultur, i tillegg til å kunne kommunisere viktigheten av å etablere og opprettholde en slik kultur i din egen organisasjon.

Du vil blant annet ha forståelse for de truslene både ansatte og virksomheter står overfor, kunne analysere relevante problemstillinger knyttet til informasjonsbehandling, virksomhetsprosesser og industriprosesser, samt ha kompetanse til å lære opp egne ansatte innen digital sikkerhet.

Praktisk informasjon

Samlingsdatoer for studieåret 2025/2026 kommer.

Det gjennomføres to fysiske samlinger ved studiested Lillehammer, i kombinasjon med et nettbasert læringsmiljø i periodene mellom samlingene.

Studiet har et egenutviklet nettsted som er plattform for faginnhold, informasjon, kommunikasjon og veiledning under hele studieløpet.

Det er valgfritt om du ønsker å ta eksamen eller ikke.

Bestått eksamen gir 15 studiepoeng. De som ikke ønsker å ta eksamen får kursbevis etter fullført kurs.

Det tas forbehold om nok antall søkere for oppstart av studiet.

Studieplan og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Se studieplan på inn.no

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfristen er 1. juni 2025.

For opptak til dette studieprogrammet kreves generell studiekompetanse eller realkompetanse på et tilsvarende nivå, samt minimum to års arbeidserfaring.

Studiet er tilgjengelig for søknad under «Betalings- og oppdragsstudier: Handelshøgskolen høst 2025».

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Studieavgiften er kr. 21.500,-.

I tillegg vil det påløpe semesteravgift og kostnader til litteratur. Du kan finne mer informasjon om semesteravgiften her.